ΟΣπύρος Μπαλατσούκας του Δημητρίου γεννήθηκε στην Κοζάνη την 21.03.1979. Το έτος 1998 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αποφοίτησε το έτος 2003 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Το έτος 2003 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. με κατεύθυνση «Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες» από όπου αποφοίτησε το έτος 2006 με βαθμό «Άριστα». Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του ασχολήθηκε με ζήτημα διοικητικού και φορολογικού δικαίου ενώ η διπλωματική του εργασία αφορούσε στο «Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο».

Από το έτος 2004 είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης και ασκεί μάχιμη δικηγορία σε ζητήματα κυρίως εργατικού και διοικητικού δικαίου. Κατά τα έτη 2011 έως 2015 συμμετείχε ως εκλεγμένος μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων. Είναι νομικός σύμβουλος σε σωματεία εργαζομένων και έχει εκπροσωπήσει ομάδες εργαζομένων κατά της διαθεσιμότητας, του ενιαίου μισθολογίου και λοιπών εργασιακών διαφορών σε δικαστήρια σε όλη την επικράτεια.

Το έτος 2015 προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω. Αρθρογραφεί στο νομικό αλλά και περιοδικό τύπο. Κατέχει καλή γνώση της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Επικοινωνία

Tel: 6932231194
[email protected]

Τομείς δραστηριότητας

1
2
3

Εκπαίδευση

Απόφοιτος Νομικής Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

Απόφοιτος ΠΜΣ Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. με κατεύθυνση «Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες’